Når drømmeboligen efter mange måneders intens boligjagt endelig dukke op, kan det være rigtig fristende blot at sætte en underskrift på købsaftalen og få nøglerne i hånden med det samme. Man ønsker jo ikke, at huset eller lejligheden skal blive snuppet for næsen af én af en anden interesseret køber, som også ser potentialet i boligen. Og der er for så vidt ikke noget i vejen for, at du skriver under på købsaftalen, al den stund at du har sikret dig, at denne er forsynet med det, der kaldes et advokat forbehold.

hvorfor er det vigtigt med et advokat forbehold?

Med et advokat forbehold er du nemlig sikret fjorten dages betænkningstid, mens boligen i mellemtiden er reserveret til dig. Dette betyder, at du har mulighed for at springe fra handelen igen, uden at det koster dig noget.

Denne fortrydelsesret er konstrueret ud fra en betragtning om, at man som køber skal have lov til at sætte sig ind i alle aktuelle og relevante sagforhold, som potentielt kunne påvirke éns beslutning om køb af boligen. Det kunne for eksempel være en dårlig økonomi eller mangelfuld drift og ledelse i den ejer eller andels forening, til hvilken den nye lejlighed hører. Disse forhold kan afsløres ved gennemlæsning af dokumentation så som referater af general forsamlinger i foreningen samt foreningens budgetter og regnskaber fra de seneste år.

Det kan også være, at dit drømme hus er placeret i et område, hvor der er kommunale planer om nybyggeri eller andre opførelser, som kunne risikere at få indflydelse på din boligs værdi. Et sådant forhold vil fremgå af lokal planer eller servitutter for området.

Din boligadvokat kan hjælpe dig med at tage stilling

Du vil således have god gavn af en boligadvokat, som kan hjælpe dig med gennemlæsning af disse dokumenter, og på baggrund heraf råde dig med hensyn til dit køb. Læs mere på freinsilber.dk