maler

Få maler hjælp fra professionelt hold

Få maler hjælp fra professionelt hold

Skal væggene friskes op med nye farver? Så bør du få fat på en professionel maler.

Kan jeg ikke bare male min bolig selv?

Der er selvfølgelig intet i vejen for at du selv maler vægge, lofter og træværk i dit hus eller i din lejlighed. Her skal du bare på forhånd være opmærksom på at der ikke er tale om nogen lille opgave. Et flot og holdbart stykke malerarbejde er ikke gjort med blot at påføre overfladerne et lag maling. Der skal mere arbejde til, også selv om væggene og pudset derpå holder en fin stand.

Når vægge ikke har været sat i stand igennem mange år vil der have samlet sig støv, smuds og partikler fra luft forurening i malingen. Derfor skal samtlige vægge først slibes med groft og find sandpapir førend det egentlige malerarbejde kan påbegyndes. Du skal sørge for at udfylde diverse huller og rener med spartelmasse hvis resultatet skal være smukt og ensartet. Og så skal væggene vaskes ned inden du kan påføre primer – også kendt under navnene Microdispers eller blåt vand. Kun på den måde sikrer du at malingen kan binde optimalt til overfladen.

Når primeren har fået lov at tørre, skal væggene grundes med hvid maling for at sikre at den pigmenterede maling, som skal udgøre toplaget, får den ønskede nuance. Det er sjældent tilstrækkeligt med et enkelt lag maling – og da hvert lag skal nå at tørre inden det næste påføres kigger du altså på mange dages arbejde. Og dette forudsætter at du ikke skal ud i nedtagning af gammelt tapet, opsætning af filt eller måske endda en fuldspartling.

Hyr en dygtig maler til at få styr på malerarbejdet

Alt i alt kan du regne med som minimum at skulle sætte en uges fuldtids arbejde af til at male din bolig indvendig. Den tid kan du sikkert bruge på mere spændende projekter – så hvorfor ikke bare hyre en faglært maler? Find ham eller hende på Malerkanonen.dk