Mangler du finanserne til den nye bil, du går og drømmer om? Er den gamle bil stået af – og er du træt af altid at skulle slås med dette problem, når du kører i brugte biler? Så kan du roligt undersøge mulighederne for at finansiere køb af ny bil helt eller delvist ved hjælp af et billån.

Hvad er et billån?

Et billån er et lån, som udbydes til køb af bil. Det er som regel nødvendigt at optage et lån, når man står for at skulle købe ny bil, da priserne på nye biler i Danmark generelt er temmelig høje. Med de skatter og afgifter, som pålægges nye biler i Danmark, er det nærmest urealistisk at forestille sig, at en gennemsnitlig dansk lønmodtager skulle kunne betale for en ny bil i rede kontanter.

Derfor udbydes billån på noget mere favorable vilkår for låntager end almindelige forbrugs lån. Når du optager et billån, får låneudbyderen – som typisk vil være en bank eller anden form for penge institut – pant i den nye bil, du køber ved hjælp af lånet.

Et billån fungerer, med andre ord, lidt lige som det lån, du optager til en bolig i forbindelse med køb af et hus eller en lejlighed. Da långiver dermed har større sikkerhed for lånet, end hvis det blot var et almindeligt forbrugslån, vil dette kunne udbydes til en lavere rente. Og visse låneudbydere udbyder tilmed billån uden krav om udbetaling.

Hvorfor skal jeg optage et billån?

Et billån er aktuelt for dig, som ikke har de likvide midler til at betale en ny bil kontant. Hvis du heller ikke er i stand til at lægge en udbetaling, kan Ikano Bank tilbyde billån uden krav om udbetaling. Du kan nemt og hurtigt ansøge om dit Ikano Bank billån online på ikanobank.dk