fyringsolie

Hvad skal der komme efter fyringsolie?

Hvad skal der komme efter fyringsolie?

Det er en kendsgerning, som vi alle er nødt til at forholde os til, at vi en dag kommer til at løbe tør for det klassiske fyringsolie, som vi kender det.

For det velkendte fyringsolie i gammel forstand er jo fossilt brændstof, som vi ikke har uendelige mængder at gøre godt med, da det kræver ufattelige mange år at danne i undergrunden, det koster at udvinde, og så forurener det ikke mindst rigtigt meget – så vi er nødt til at tænke i en erstatning for fyringsolie og andre olier for den sags skyld.

Vi fik allerede skrækken tilbage for et par årtier siden, da man var nødt til at indføre bilfrie søndage, fordi vi havde problemer med at få leveret den vigtige olie til Danmark, og det var et bevis på, at vi skal passe på med at være afhængige af olien, fordi mange parametre spiller ind på, at vi kan ende med at løbe tør for den.

Så hvad skal det næste være?

De fleste af os kan blive enige om, at det skal være et miljørigtig og biodynamisk alternativ, som helst ikke skal koste for meget og gerne indgå naturligt i økosystemet, så man kan genbruge det.

Men det er svært at blive enige om, hvad det skal være, og endnu værre er det, at vi måske endda ikke har den teknologiske udvikling på plads nu om dage til at kunne fremstille den slags.

Hvad endnu, endnu værre er, så har vi også det problem, som der måske bliver lukket øjnene for, at der er mange politiske parametre på spil, lobbyister og store, indflydelsesrige mennesker, som også gerne vil have en finger med i spillet på, hvad det næste skal være – og det er måske ikke det bedste for vor klode.

Derfor er vi alle nødt til at være årvågne og forsøge at yde indflydelse på, hvor vores fremtid skal pege i retning af.