Kommer du, som de fleste danskere, ikke ofte nok til tandlæge? Så kan du nok nikke genkendende til nedenstående undskyldninger.

Jeg har ikke råd til at gå til tandlæge

Et årligt – helst halvårligt – besøg hos din tandlæge kan godt gå hen og være en god forretning. Det er faktisk ikke særligt dyrt at få et rutinemæssigt tjek af tænder, gummer og mundhule samt en rensning, som efterlader dine tænder hvide og skinnende. Et sådant besøg kan forhindre farlige og smertefulde tilstande, som i yderste konsekvens kan koste dig en eller flere blivende tænder, i at opstå – og dermed spare dig for en formue.

Så der er faktisk ikke rigtig nogen undskyldning for at spare de basseører, du bruger på at få efterset bisserne med jævne mellemrum. Dertil kommer, at langt de fleste tandlæger arbejder med faste, lave priser på såvel tandrensning som på tand eftersyn – og er du medlem af Sygeforsikringen Danmark, kan du opnå refusion for en pæn del af dette beløb.

Jeg har ikke tid til at gå til tandlæge

Dette er også en temmelig dårlig undskyldning, når man tager i betragtning, at rigtig mange tandlæger arbejder med udvidede åbningstider på visse dage. Derfor skulle det nok kunne lade sig gøre for dig at finde et tidspunkt, hvor du kan afse en halv til en hel time til formålet.

Du kan vælge en tandlæge, som ligger tæt på din arbejdsplads eller på din bopæl, således at du ikke skal bruge så lang tid på transporten. Og du kan hos de fleste tandlæger booke tid via et online booking system, så du ikke skal hænge i røret på ubekvemme tidspunkter.

Jeg er bange for at gå til tandlæge

Tandlægeskræk er et reelt problem, som de fleste tandlæger kender til og tager alvorligt. Du bør dog ikke lade din tandlægeskræk kompromittere din mund og dine tænders sundhed. Fortæl tandlægen om dit problem, og han eller hun vil sørge for, at der bliver taget særligt hensyn til dig under behandlingen. Find din tandlæge i Storvolde på tandlaegerne-klarup.dk