De fleste af os kender nogle, der ryger. 

Måske kender man mange, måske kender man få, det kan være, man er en stor kollegaflok, der skal ryge samtidigt på arbejdet, eller man er i den anden grøft, hvor man taler halvt nedsættende til det ene familiemedlem, der må fortrække udenfor for at ryge en sjælden gang imellem.

Eller også er du selv en ryger.

Så har du måske også forsøgte at fremhæve for andre, at der findes et alternativ i form af E cigaretter, som er meget, meget sundere at begå sig med, end at man fortsætter med at ryge tobak.

Måske har du selv prøvet det på egen hånd og set, at det virker, eller også er du selv på kanten til at prøve det, og du har en ret så stor vished om, at det nok skal virke for dit rygestop.

Derfor vil man SÅ gerne have, at ens nærmeste bliver udbredt om det sunde budskab ved at dampe fremfor at ryge, selvom man godt ved, at det kan være svært at ændre på sådan en indgroet vane.

Man opretter ligefrem en blog, hvor man fortæller om de nyeste bevægelser på markedet med e-cigaretter, og du er især ikke bleg for at lægge billeder op på dine sociale profiler, hvor du stolt viser frem, at du altså damper, og alle dine venner kan se det, som ved, at du plejede at ryge før i tiden.

Men hvordan er det lige, det går, når man har fundet noget, der er et sundere alternativ, som man velmenende forsøger at prakke andre på?

Man bliver set på som en helgen, der er bedre end andre. Det er ligesom med kødspisere, der skal høre på veganere prædike om, hvordan deres liv er blevet meget bedre af at droppe kød.

Rygere ved godt, at det er dårligt og usundt at ryge, så husk på, at når du prøver at overtale andre til at dampe fremfor at ryge, så skal du tale til den direkte person på en personlig måde og uden at være dømmende.