Når et forbrug af alkohol nærmer sig en daglig foreteelse – og dermed kommer til at snige sig op over hvor Sundhedsstyrelsens grænse for det anbefalede maksimum antal genstande går – er man i risikoen for at udvikle alkoholisme. Alkoholisme er et stigende problem i vort moderne samfund, hvor presset på det enkelte menneske hurtigt kan blive så stort, at man søger tilflugt i diverse rusmidler.

Da alkohol er et af de få legitime rusmidler herhjemme, som oven i købet er nemt at skaffe, ligger det lige for at opdyrke et misbrug af alkohol. Og da alkohol samtidig er blandt de mest afhængigheds skabende stoffer, er det meget nemt at falde i, hvis man som mennesker er under pres, og måske endda er særligt disponeret for at udvikle en afhængighed.

Hvornår er man alkoholiker?

Når eens forbrug af alkohol er nået til et punkt, hvor man ikke længere kan klare dagen og vejen uden en vis promille i blodet, kan man med rette kalde sig alkoholiker. Dette kan godt være en erkendelse, som er vanskelig at nå frem til på egen hånd – især hvis man i forvejen er lidt psykisk og mentalt skrøbelig, og måske endog er ramt af andre lidelser.

Som en person med et højt forbrug af alkohol er det dog vigtigt, at man ser problemerne i øjnene, og dermed indser, at man ikke selv vil kunne sætte en stopper for det høje og problematiske forbrug. Der skal professionel hjælp til – og der er ingen skam i at opsøge denne, mens man selv er i stand dertil.

Få professionel hjælp til alkoholbehandling

Som alkoholiker er det muligt at få særlig hjælp til afrusning, afvænning og terapi imod dit misbrug og din afhængighed. Hos Behandlingscenter Søby Park tilbydes alkoholbehandling i forløb af cirka fem ugers varighed. Læs mere herom på behandlingscentersoebypark.dk