Mange holder af at få gæster – og nogle er så heldige at være en del af en vennekreds, der deler interessen og lysten til dette. Der finder grupper, der mødes flere gange om måneden og finder, at det er en sand fornøjelse; hvad enten det drejer sig om en hyggelig weekendbrunch, en frokost, et aftensmåltid eller en højtid, der skal markeres.

Måske har du set madlavningskonkurrencen “Til Middag Hos”? Her gælder det om at slå resten af sit selskab i henholdsvis madlavning og værtsskab. Det kan være en sjov gimmick, der tilføjer lidt ekstra.

Men hvad så, hvis du ikke er stjernekok? De fleste kan koge et æg eller en gang pasta, men det vinder man sandsynligvis ikke en madlavningskonkurrence på. Heldigvis kan du gøre noget andet: prøv at brygge din egen øl! 

Det er en sand fornøjelse at brygge sin egen øl – og du kan finde et hav af opskrifter, så ligemeget hvilken type øl du er til – ale, porter, stout, pilsner, saigon – så kan dine smagsløg tilfredsstilles! Der er også mulighed for selv at gå i eksperimentariet og prøve dig frem med forskellige krydderier.

Ølbrygning er efterhånden blevet ganske stort i Danmark, og der er derfor hjælp at hente mange steder. Prøv eksempelvis at besøge Hjemmebryggeren, der kan tilbyde dig alt indenfor ølbrygning på egen matrikel – det være sig udstyr, et hav af opskrifter – heriblandt nogle, der har vundet priser ved Danmarks Mesterskaberne i håndbrygning -, krydderier, malttyper, humletyper, all-grain kits, og meget mere.

Desuden findes der mange fora, hvor du kan dele oplevelser og finde inspiration med andre dedikerede autodidakte brygmestre. Dine gæster får en helt speciel oplevelse, det tager kegler og du kan – ligesom med den rette vin – underbygge dit måltid, så det løftes til et helt andet niveau.

Så hvad er der egentlig at vente på?