Det er noget af det bedste, der kan ske for en, når man langt om længe lander et sted, man kan kalde sit eget og betragte som ens hjem.

Egentlig gør det ikke så meget, at man ikke selv ejer den bolig, man ender i, også selv hvis der er tale om en lille lejlighed, for det er mere den irriterende følelse af at være konstant på farten, leve i en kuffert og hele tiden skulle ændre planer med transport i forbindelse med arbejde, familiebesøg og alt andet, fordi ens boligforhold ændrer sig så tit.

Man kan ende i en akut situation, hvor man fra næsten den ene dag til den anden dag mangler et sted at bo, og her er det oftest nemmest at anskaffe sig en lejebolig. 
Så kan man på længere sigt måske købe en andelslejlighed, når man finder råderum i økonomien til dette, eventuelt sammen med en anden – eller slet og ret fordi, man får en anden lyst med boligforholdene.

Mange mennesker foretrækker dog ligefrem at bo i en lejebolig, fordi det bare er nemmere at skulle betale husleje, vand, el og andet, og så er der enten en privat udlejer eller et boligselskab, der står som vicevært og andet for en.

Så slipper man selv for at skulle stå for alle udgifterne – samtidig med, at man skal betale skat i forbindelse med boligen, grundejerskat, vedligeholde have og andet.
Så mange personer foretrækker en lejebolig og ender i sådan en resten af deres liv med skiftende adresser.

Der findes mange muligheder for at finde blandt andet lejeboliger nu om dage, fordi man ved, at markedet er svært at skaffe en lejebolig i, så det næsten konstant er udlejers marked og ikke lejers.

Derfor forsøger en masse udlejere at stramme skruen på kanten til det lovlige med, hvordan de forsøger at narre desperate lejere, og den slags skal du selvfølgelig styre udenom – selvom det kan være svært at navigere i det marked.